Aiurea-n tramvai

La propriu.

Nici nu ma mai chinui sa scriu cu diacritice, sunt prea obosita, n-am dormit de 24 de ore si vreau neaparat sa impartasesc lumii cat mai repede acest aspect care ma irita maxim. de fapt sunt doua.

Oamenii de 80+ care merg cu tramvaiul la 2 p.m. vara punct. toata lumea stie, tramvaiele sunt jegoase si aerul conditionat e conditionat doar de deschiderea geamului minuscul. va spun sincer, joia trecuta, 35 de grade, tramvaiul 2 la capat (pana acolo plin ochi, era de felul celor cu un singur vagon), duzina de persoane in etate fugeau cu cei 1 kilometru pe ora sa prinda 9-le, care era tot la capat. eu ma deplasam flexata si ma rugam din tot sufletul meu care mi-a mai ramas, sa nu pice vreunul naibii, ca la judetean la colegii mei ajungea. repet: minim 80 de ani, jogging, 2 p.m., 35 de grade celsius. aveau si plase. imi si imaginam rosii plus cartofi rostogolindu-se dramatic pe muzica de beethoven / je ne regrette rien, peste liniile de tramvai, si acesta flecindu-le dupa 5 secunde cu sunet de zgariat de disc.

A doua chestie care ma enerveaza in tramvai, respectiv atat de tare ca ieri a trebuit sa povestesc cuiva acest lucru, prin sms ca n-am mobil care sa suporte net, ca altfel postam fix atunci pe blog: oamenii care vorbesc tare la telefon in mijlocul de transport. vorbea acest individ, cu puternic accent de la tara (nu am nimic cu taranii, jur!), de parca el se afla pe un deal, iar niculina (interlocutoarea “tu, niculina!”) se afla la 1 kilometru pe celalalt deal… oribil. de la statia din calea sagului pana la statia din girocului (10 min?) am auzit despre vechea prietena (leli) care murise nu de mult, si tocmai ajunsesera pompele funebre la ea acasa, iar sotul indurerat (condoleante) nu stia ce sa se faca, ei aveau casa in renovare, chiar individul-care-vorbea-tare-la-telefon-in-tramvai trebuie sa le toarne nu stiu ce in casa, sa puna parchet si sa zugraveasca… trist.

acestea fiind spuse, ma duc sa dorm.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *