Cumpăr bicicletă, neapărat cu coş, buget limitat

… şi dacă se poate să fie urâtă, dar funcţională e bicicleta perfectă pentru mine.

De ceva vreme mă bate gândul să-mi iau bicicletă, să mă dau de acasă până la lucru şi înapoi, şi nu numai. Credeam că nu mai ştiu să merg deloc, de fapt acum vreo două săptămâni când m-am urcat pe bicicleta unei prietene m-am oprit în prima maşină care stătea pe loc (fără nici un fel de pagube, jur), dar m-am obişnuit repede să merg dup-aia.

De vreo două ori am fost şi mi-am închiriat şi m-am plimbat prin oraş (nu singură, of course, doar nu-s sinucigaşă) şi mi-am dat seama ce trist e. Nu numai şoferii, dar şi oamenii normali au aşa o râcă sau poate pur şi simplu nu pot convieţuii cu bicicliştii. Ieri seara ne-am plimbat şi noi ca oamenii, şi eu fiind mai lentă (mi-am tot cerut scuze la maşini), pe o straduţă unde încăpea doar o maşină am avut parte de cele mai draguţe înjurături din ultima vreme de la un şofer, încheiate apoteotic cu “du-te-n p*la mea pe trotuar”. Tot ieri seară, când mergeam să ducem bicicletele înapoi, pe trotuar 3 oameni necunoscuţi care îl ocupau complet, eu pe bicicletă “ting, ting” vroiam să trec… la care “fatăăăăăăă[!!!!], unde-ai mai văzut tu biciclişti pe trotuar!!!”.

Ok, ştiu că nu se merge pe trotuar, şi ştiu că nici să încurc circulaţia nu mi-e scop în viaţă, dar reacţiile lor au fost un pic descurajante pentru mine. Ah da, şi am speriat vreo 2 pietoni care mergeam pe pista de bicicletă şi erau fix în faţa noastră.

În rest, mici damage-uri, am picat într-un şanţ de bolundă ce-am fost că nu m-am uitat pe unde mergeam, şi mai era şi întuneric pe deasupra, într-un parc, nu pe şosea. Dar nu-i bai.

Aşa că încă mă gândesc dacă să-mi cumpăr anul ăsta, oricum vara a cam trecut, ca dacă e să aştept să se mai facă piste tot nu-i destul, e cum zicea cineva şi îi dau dreptate, ideea nu e să-i izolezi pe biciclişti pe banda lor, să stea acolo cuminţi, ci să-i poţi integra în trafic şi să nu-i mai înjure lumea, fie şoferi, fie pietoni.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *