Folie Geotextil – Durabilitate pentru amenajarile exterioare

Folie Geotextil – Durabilitate pentru amenajarile exterioare

Membrana sau folia geotextil este un material permeabil care se foloseste in lucrarile de constructie sau cele de gradinarit.

Atunci când ai si tu deci unele lucrari de constructie, de gradinarit sau de terasament, alege de la un depozit online de materiale de constructii o folie geotextil pentru a o pune intre diferitele straturi de materiale, pentru a le separa, pentru a proteja lucrarile pe care le faci sau pentru a le asigura stabilitatea.

Membrana geotextil este un produs indispensabil de pe santiere. Acest lucru se datoreaza compozitiei sale. Compozitia sa geosintetica ii permite sa fie atât drenanta cât si sa lase apa sa treaca, pastrandu-si robustetea in acelasi timp.

Toate aceste puncte forte sau avantaje ale sale i-au permis sa fie folosita in mult mai multe domenii decât era prevazut initial. Se poate folosi deci atât pentru o alee din pietre, cat si pentru o piscina, o terasa sau o gradina de legume. Si mai nou, este folosita din ce in ce mai des la constructia piscinelor exterioare.

Care sunt avantajele unei membrane geotextil ? Folosirea unei membrane textile prezinta numeroase avantaje. Din acest motiv este din ce in ce mai des folosita in tot felul de lucrari:

  • se poate folosi pentru lucrarile de la exterior. Se poate folosi in lucrarile de terasament, pentru a face o alee din pietre, pentru a face o alee cu pavaje, pentru o terasa, pentru a face un bazin, etc…

  • o folie geotextil poate sa aiba mai multe functii – poate separa doua straturi intre ele, poate drena sau proteja.

  • este foarte usor de pus. O simpla derulare a sa este de ajuns. Este ca un fel de mocheta deci.

  • nu poate putrezi si nu se poate desira.

  • pretul sau pe metru patrat este unul foarte abordabil si avantajos.

De asemenea, nu va lasa materialele sa se amestece, fiind si rezistenta la socuri.

Folosind deci o folie geotextil, vei reusi sa cresti durabilitatea amenajarilor exterioare, precum ar fi: aleile, terasele, portiunile circulate sau fosele de drenare. Vei crea cea mai buna bariera fizica permeabila intre un teren natural si materialele utilizate pentru realizarea unor lucrari. Aceasta bariera nu va lasa apa sa treaca si va împiedica cele mai fine parti provenite de la terenul natural sa migreze sau sa modifice structura materialelor. In plus, folia geotextil este cea mai buna alegere pentru peisagistii sau gradinarii începatori, devenind din ce in ce mai populara si in rândul acestora.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *